Bebek

Bebek Odası Nasıl Hazırlanır

Bebek Odası Nasıl Hazırlanır

1. Bebek odası evinizin neresinde olacak

Küçük bebeğiniz ilk 6 ay boyunca mümkünse bir beşikte, sizin yatak odanıza misafir olsun. Bebek odası hazırlıklarına gelecek olursak; seçeceğiniz oda sizin odanıza yakın ve sessiz bir oda olmalı. Seçilecek odanın ısı izolasyonunun iyi olmasına ve yeterli ısıtma, havalandırma olanaklarına sahip olmasına özen gösterin. Işığın içeriye sızdığı odalarda karartma perdeleri, küçük bebeğinizin uyumasına yardımcı olmak adına işe yarayabilir.

2. Bebek odası evinizin bir parçasıdır

Bebek odası sizin stilinizi yansıtsın! Bebeğinizle birlikte siz de o odada bir süre vakit geçireceksiniz. Kendi tarzınızdan bir parça olmayan bir odadan sıkılabilirsiniz.

3. İnternet sizin için güzel bir kaynak olabilir

Bebek odası tasarımı ve yerleşimi için internetteki farklı tasarımları inceleyin. Evinize ve kullanım alışkanlıklarınıza en uygun modellerine kendinize uyarlayın.

4. Basitlikten vazgeçmeyin

Bebek odası mobilya ve aksesuarları seçerken biraz zorlanabilirsiniz. Bebek odası  tasarımınızı olabildiğince basit tutun. Ne kadar az eşya, sizin ve bebeğiniz için o kadar hareket alanı demektir. Aynı zamanda alışmaya çalıştığını yoğun temponuzda sizi yormayacak bir alan tasarımı yapmaya özen gösterin.

Bebeğinizi ve onun bakımını düşünerek bu odayı dekore ederseniz sonrasında her ikiniz de oldukça rahat edersiniz. Sonraları odayı bebeğinizin yaşına göre yenileyebilirsiniz.

5. Bebek odası için yumuşak ve sakin renkler seçin

Rahatlatıcı ve mutlu edici renkler seçmeye özen gösterin. Bebeğiniz büyüdükçe kendisi zaten ne istediğini size söyleyecektir. Yani bu süreçte, bebek odası için renk seçimi yaparken  bebeğinizi rahat hissettirecek renkleri seçmeye özen gösterin. Cinsiyet taramasının yanlış olabilme ihtimaline karşı bebek odanızı cinsiyetten bağımsız renklerle döşeyebilirsiniz.

6. Bebek Odası için dekoratif çıkartmalar

Bebek odası için duvara yapıştırılabilen dekoratif çıkartmalar gerçekten çok güzel. Size hem kolay bir uygulama sunuyor hem de rahatça temizlenebiliyor. Bu sayede bebeğiniz büyüdükçe bu çıkartmlar kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

7. Bebek odası için en önemlisi güvenlik

Bebeğinizin beşiği TSE standartlara uygun olmalıdır. Bu standart size, parmaklıklar  arası uzaklığın doğru olduğunun ve beşiğin kesici delici yerlerinin olmadığını garanti eder. Ayrıca bebek odası için özel bebek prizleri ve çekmece kilitleri de alabilirsiniz. Beşiği sevimli oyuncaklarla doldurmayın, beşik kenarı koruyucusu kullanmaktan kaçının.

Bebeğiniz için seçtiğiniz tekstil ürünlerinin sarkık iplerinin olmamasına özen gösteriniz. Her zaman temiz ve bebeğiniz için en uygun deterjan ile temizlenmiş ürünleri kullanınız.

8. Bebek odası içerisinde emzirme alanı oluşturun

Bebeğinizi rahat emzirebilmeniz için kolaylıkla oturup kalkabileceğiniz, kenarları olan bir koltuk tercih edin. Ayrıca bu koltuğun yakınında bir masa ve masa lambasının bulunması iyi olacaktır. Unutmayın bebeğinizi emzirirken sıvı kaybı yaşayacaksınız. Bu sebeple etrafınızda içeceklerinizi koyacağınız bir masanın olması iyi bir fikir olabilir. Emzirme alanınızda konforlu yastıklar kullanmanız size emzirirken rahat hissetmenizi sağlayacaktır. Emzirme yastıklarını da bu alanda kullanmayı düşünebilirsiniz. Ayrıca emzirmeden önce-sonra kullanmanız gereken malzemeleri de (örneğin Lansinoh HPA Latch Assist Göğüs Ucu Çıkarıcı, TheraPearl Sıcak Soğuk Göğüs Terapisi vb) emzirme koltuğunuzun yakınında bulundurabilirsiniz.

9. Bebek odası için halı

Bebek odası için inanılmaz cezbedici renklerde ve desenli halılar bulabilirsiniz. Ancak bebeğinizin odası için alacağınız halıda toz tutmayan, kolay temizlenebilir olması tercih sebebinizin başında gelmeli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu